חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בדיקת תקינות מטפים

מטפים הם כלי עזר מצוין בהתמודדות עם שריפות, אבל רק אם הם תקינים. קורש גילוי אש מציעה שירותי מכירה ובדיקת מטפים מקצועית שחשוב לבצע – כי הבטיחות בשעת שריפה היא בידיים שלכם. כדי שבאמת תהיו בטוחים בצעו בדיקת תקינות מטפים!

אין עוררין על כך, שבכל בית ובכל עסק חשוב שיהיה מטף. אחרי הכול, אנחנו אמנם מקפידים לשמור על כללי הזהירות, אולם אף פעם אי אפשר לדעת מתי תפרוץ, חלילה, דליקה במבנה שעלולה לגרום נזק רב לנפש ולרכוש. אבל, לא מספיק שיהיה במקום מטף, משום שאם הוא ישנו במקום אבל ברגע האמת לא פועל כמו שצריך – זה כאילו לא היה שם. על מנת שתוכלו להיות בטוחים שבזמן אמת יבצע המתקן את עבודתו מהימנה, חשוב לבצע בדיקת תקינות מטפים.

איך בודקים תקינות מטף כיבוי אש?

הבדיקה היא די פשוטה, וכוללת שלושה מרכיבים עיקריים:

  • לחץ – על כל מטף יש מד לחץ מובנה, הנראה כמו שעון מים או מד דלק ברכבים הישנים. חשוב לוודא שהמחוג שבמד הלחץ יימצא באזור הירוק, המצביע על לחץ תקין של החומר. אם המחוג לא נמצא באזור הירוק – זה הזמן להחליף מטף.

  • פתוח / סגור –חשוב לבדוק שלא נעשה שימוש קודם במטף, שכן גם אם נשאר חומר כיבוי במתקן פתוח – יכול להיות שתוקפו פג ושהוא לא יצליח להשניק את השריפה. לכן, יש לבדוק שנצרת המטף סגורה לגמרי ובמקרה שהיא פתוחה – להחליף את עזר הכיבוי בחדש. אפשרות נוספת שיכולה לסייע לכם לדעת אם נעשה שימוש במטף בעבר היא להרים אותו. אם המשקל קל מדיי – כדאי להחליפו.

  • נצרה ללא נזק –בנוסף לכך שיש לבדוק אם הנצרה סגורה, חשוב לוודא שהיא לא שבורה או עקומה. זאת משום שבמצב שכזה יכול מאוד להיות שלאחר שתפתחו את הנצרה החומר לא יצליח לצאת מהמטף.

מי מבצע בדיקת תקינות מטפים?

על פי תקן 129 חלק 1, אחת לשנה לפחות תעשה בדיקת תקינות ע"י מבקר שנתי. קורש גילוי אש מתמחה בביצוע בדיקות מסוג זה, ומתחייבת למתן שירות מקצועי, אמין ומהיר לכל לקוח. כמו כן, הבדיקה יכולה להתבצע ע"י מפקח מניעת דליקות מטעם רשות הכבאות.

אם אתם רוצים להיות באמת בטוחים שבשעת שריפה תהיה לכם אפשרות להשתלט עליה במהירה –צרו עימנו קשר עוד היום ונשמח לבצע בדיקת מקצועית ואמינה.

מתי צריך להחליף מטפה לכיבוי אש ברכב?

למרות שהשאלה – מתי צריך להחליף מטפה לכיבוי אש ברכב, לכאורה, נשמעת כאילו היא נלקחה מספרי לימוד התיאוריה (למעשה, היא כן, בדקנו), יש בה הרבה יותר מאשר "סתם" אספקט חוקי שמטרתו לעזור לכם לעבור את מבחן התיאוריה בהצלחה.

בסוף נגלה לכם את התשובה, אבל, לפני כן, נרצה לספר לכם מדוע כל כך חשוב שברכב שלכם (גם אם הוא חדיש ומשוכלל) יהיה מטף ושהמטף הזה יהיה תקין. המיתוס הרווח גורס כי רק במכוניות ישנות ומקרטעות הנתונות (מן הסתם) לסכנת התלקחות במנוע חשוב להקפיד על קיומו של מטף תקין.

אבל, בפועל, לא רק שהחוק מחייב אתכם בהחזקת מטף תקין ברכב, אלא שגם ההיגיון והבטיחות מחייבים לעשות זאת, בין אם הרכב משמש אתכם אך ורק לנסיעות עבודה ועל אחת כמה וכמה כשאתם מסיעים בו את משפחתכם. מטף הרכב חייב להיות תקין, מלא וממוקם במקום שבו יש לכם אליו גישה מהירה ונוחה, כדי שבעת פרוץ שריפה (אם במנוע הרכב או בחלל הרכב) תוכלו להפעילו במהירות הנדרשת.
כעת, לאחר שסיכמנו את חשיבותו של מטף מלא, תקין וזמין ברכב בכל עת, נחזור לשאלה שבה פתחנו – מתי צריך להחליף מטפה לכיבוי אש ברכב?

מטף ברכב יוחלף באחת מהמקרים הבאים:
אם עשיתם בו שימוש מלא, או אפילו חלקי – כלומר, השתמשתם בחלק מתכולת המטף או בכולה בעת שריפה.
אם מד הלחץ שלו מורה על לחץ פנימי נמוך – במרבית המקרים, מדובר בהשפעת הזמן על המטף, אבל ישנן לירידת לחץ פנימי במטף כיבוי אש גם סיבות נוספות.

מאחר והמדובר בעניין של חיים ומוות, הצמידו את בדיקת המטף שברכב לפעולה שאתם מבצעים בתדירות גבוהה, כך שתוכלו להיות מודעים בכל עת לתקינות המטף ולהחלפתו בזמן הצורך.

תפריט נגישות